Új Hitachi installációs projektorok

A Hitachi hat új, installációs megoldásnak szánt LCD projektort mutatott be. Az ízléses külső mellett jelentős teljesítmény javulás is észrevehető a modelleken, amelyek a rugalmas telepítési, illetve széleskörű csatlakoztatási lehetőségeket biztosítanak, valamint alacsony a bekerülési és üzemeltetési költségük.


Mivel egy telepítési környezetben rengeteg igény felmerülhet, ezért a Hitachi különféle opcionális lencséket biztosít az új modellek mellé, melyekkel többek között csökkenthető, vagy növelhető a vetítési távolság, így a projektorok alkalmazkodhatnak a rendelkezésre álló térhez.

A vízszintes és függőleges motoros lencse eltolási mechanizmus segítségével a felhasználók könnyen módosíthatják a vetítési képet vízszintesen ± 50, illetve függőlegesen pedig maximum 60 százalékkal. Ez a funkció különösen hasznos színházak, illetve konferenciatermek esetén, ahol gyakran van szükség a vetítési beállítások folyamatos változtatására. Két, egymás fölé helyezett („stackelt”) projektor esetén a fényerő akár meg is duplázható. Ez a megoldás a fényerő emelkedése mellett üzembiztos megoldásként is funkcionál, hiszen ha egy projektor meghibásodik, abban az esetben a másik zavartalanul üzemel tovább.

A CP-X8160 típusú projektor 6000 ANSI Lumen fényerőt biztosít, így minden környezetben biztosítja a világos képet. Hat model különféle megoldásokat kínál fényerő, felbontás, és egyéb igények terén alkalmazkodva evvel a költségvetéshez. A CP-X8150 és a CP-X8160 segítségével XGA felbontás érhető el, míg a CP-WX8240 és a CP-WX8255 WXGA széles képernyős formátumban tud vetíteni. A nagytelesítményű CP-WU8440 és a CP-WU8450 már WUXGA felbontást biztosít.

A CP-X8160 és a CP-WX8255 a fent felsoroltakon kívül 360 fokos függőleges dőlésszöget biztosít, így a felhasználók a vetíthetnek lefelé a padlóra vagy akár felfelé a mennyezetre. Továbbá a CP-X8160 és a CP-WX8255 is tartalmaz egy 3-rétegű hibrid szűrőt, amely figyelemre méltó, 20000 órás üzemidővel rendelkezik. Ezek a modellek 0-tól 45 Celsius fokig tudnak üzemelni.