Digital Signage

Digital Signage

Mi az a Digital Signage?

A Digital Signage egy olyan gyűjtőfogalom, melybe azok a technológiák tartoznak, melyeket a hagyományos/tradicionális hirdetőtáblák lecserélésére használnak, így pl. bannerek, papír alapú plakátok. A hagyományos, statikus nyomtatott hirdetőtábláktól eltérően a Digital Signage elektronikus kijelzőket alkalmaz, így a kívánt tartalom sokkal célzottabban, interaktívan juttatható el a közönséghez. LCD és plazma kijelzők, futóreklámok, interaktív üzenő falak, ezek mind egyszerű példái a Digital Signage egyszerűbb gyakorlati alkalmazásainak, de beszélhetnénk akár videók, hang és szöveg lejátszásról is. A technológia lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy üzeneteit könnyen, gyorsan, hatékonyan és akár távolról is eljuttassa el a célközönségnek. Így ez egy távolról menedzselt videó illetve digitális tartalomszolgáltatássá válik, mely egy kijelzőn, ill. kijelzők hálózatán jelenhet meg. Mára már nem csak beltéren, ha nem kültéren is megjelentek ezek a megoldások, pl nagy fényerejű LED falak és LCD kijelzők

Miért Digital Signage?

Amit a Digital Signage nyújt, az tökéletesen megfelel a mai világ marketinges elvárásainak. Hatékonyan és célzottan eljuttatható az információ megfelelő célközönségnek, így a befektetés könnyen megtérül, hiszen csak a potenciális vásárlókörhöz jut el. A Digital Signage nem csupán egy TV reklám, ez egy olyan teljesen új és egyedi megoldás, mely egyesíti a TV reklám és a célzott marketing előnyeit. Közvetlen kommunikációt tesz lehetővé a döntéshozás előtt álló ügyféllel, miközben az a kiszolgálásra vár, vagy a számára megfelelő terméket keresi.

Digital Signage

Mely gazdasági ágazathoz tartozik a Digital Signage?

A Digital Signage az információs technológia, az elektronikus megjelenítő eszközök és a média közötti konvergencia eredménye. Technikailag a kül- és beltéri megjelenítés szegmensébe sorolandó.

A ’90-es évekbeli megjelenésétől kezdve a Digital Signage piaca folyamatosan gyorsuló ütemben fejlődik. A piackutatások szerint terjeszkedése meghatározó lesz az előrelátható jövőben, hiszen pillanatnyilag ez a tömegkommunikáció leghatékonyabb formája.

A robbanásszerű elterjedés mögött meghúzódó erő, a piaci a kereslet egy olyan kommunikációs módra, mely a hagyományos médiánál pontosabban és hatékonyabban képes működni. A kijelzők és a hardverek folyamatosan csökkenő ára, a létrejövő szabványok és trendek mind több hirdetőt ösztönöz arra, hogy Digital Signage megoldásokat előnyben részesítse a hagyományos médiumokkal szemben.

Digital Signage hálózat

Ha Digital Signage rendszert szeretne, akkor szüksége lesz egy elektronikus eszközökből álló hálózatra, melyet egy központi helyről vezérelhet. Ezek az eszközök a Digital Signage szoftver segítségével juttatják el az információt a célközönséghez. A hálózat részét képező eszközök lehetnek, LCD vagy plazma monitorok, kijelzők, kioszkok, projektorok, HDTV vagy szinte bármilyen elektronikus készülék.

Digital Signage

A Digital Signage előnyei

Az üzlethelyiségben alkalmazott Digital Signage megoldásnak sok olyan előnye van, melyekkel a statikus reklámok nem rendelkeznek. A dinamikus megoldás sokkal inkább felkelti a vásárló figyelmét, és akár módosíthatja is vásárlási szándékát. Ahelyett, hogy papír alapú reklámokra és azok szállítására, kihelyezésére kellene költenie, dönthet akár úgy, hogy másnap már másmilyen promóciót reklámoz. Lehetősége van akár kiadni a fel nem használt reklámfelületeket, így még gyorsabban megtérülhet a befektetése.

Akár márkaépítés a célja, akár a vásárlói magatartás befolyásolása, vagy akár csak tájékoztatás, ezzel a látványos, dinamikus, interaktív megoldással biztos lehet benne, hogy felkelti a figyelmet, így növelve az eladásokat. A költséghatékonyság megőrzése érdekében célszerű alaposan megtervezni a rendszert.

 A Digital Signage használata

Mivel a Digital Signage szoftver és hardver elemek meglehetősen drágák lehetnek, ezért célszerű alaposan megtervezni a jövőbeli rendszert, hogy a legköltséghatékonyabb döntést hozhassa. Célszerű továbbá átgondolni, hogy hol helyezi majd el a kijelzőket, és milyen szoftvercsomagot fog használni. A hálózati kapcsolódás is fontos, hisz ez fogja meghatározni a tartalomfrissítés módját.

Digital Signage

Felhasználási területek

- Vendéglátóipari helyek, pl. éttermek, bisztrók, kávézók
- Bankok, Pénzintézetek
- Szállodák
- Repülőterek
- Vállalatok, Üzemek
- Múzeumok, Galériák
- Kereskedelmi egységek, plázák, hipermarketek, áruházak, utcai üzletek
- Közlekedési csomópontok
- Gyakorlatilag bárhol, ahol nagy személy és átmenő forgalom van

Cégünk milyen segítséget tud nyújtani Önnek, Digital Signage rendszerének kialakításában:

Konzultáció és rendszertervezés

Konzultációs szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező programozó és mérnök munkatársaink, komplex IT-környezeti, IP-hálózati rendszertervezési és kivitelezési, illetve üzemeltetési megoldásokkal ismertessék meg ügyfeleinket. Természetesen tartalomfejlesztéssel, webes és multimédiás tapasztalatokkal is rendelkezünk, így ez irányú igényeket is maximálisan ki tudunk szolgálni.

 Eszközbeszerzés és gyártás

 Cégünk kiváló kapcsolatokkal rendelkezik mind az egyedi, ipari megoldásokat gyártó vállalatokkal, mind a vezető nemzetközi monitorgyártókkal, pl. Samsung, Panasonic, Sony, LG, NEC. Gyakorlatilag az 5”-es mérettől bármilyen hatalmas méretig képesek vagyunk kijelzőt gyártatni, illetve bizonyos típusoknál összeépíteni, legyen az nagyfényerejű kültéri monitor, vagy multitouch felületű interaktív kijelző.

Ügyféltámogatás és üzemeltetés

Ügyfeleink részére a VISIX Inc. rendszerekhez, az alábbi ügyféltámogatási és üzemeltetési szolgáltatásokat nyújtjuk:

AxisTV egy vállalati szintű megoldás a szervezeten belüli egységes vizuális kommunikációra – egyetlen szoftver, amely képes közzétenni üzeneteket, értesítéseket, egyéb médiát kijelzőkön, asztali, és hordozható gépek, teremfoglaltság, weboldalak, okostelefonok és RSS kompatibilis eszközök – mindez egyetlen felületen.

AxisTV kezelőfelület

Announce egy olyan fejlett digitális tartalomkezelő rendszer, ami tökéletes választás azoknak az intézmények, akik kifinomult megoldásra van igényük. Az Announce felhasználói felülete egy böngészőn keresztül érhető el. Kifinomult navigációjával a feladatokat világossá és érthetővé teszi a legtöbb hétköznapi felhasználó számára – a recepcióstól a grafikus tervezőig. A felületek és a mondanivaló gyorsan, és egyszerűen kialakítható tervezési tapasztalattól, illetve technikai képességtől függetlenül.

Announce tartalomkezelő megoldás

WayPoint

A WayPoint, mint Interaktív útvonalkeresés bármilyen környezetben tökéletes interaktív kommunikációs és útvonalkereső eszköz, legyen szó vállalati, egyetemi, egészségügyi intézményekről, kormányzati épületekről, és így tovább. Ez az érintőképernyős termék egyesít egy sor testreszabható modult, így a felhasználók egy kényelmes, egyablakos információs forráshoz jutnak. Automatikusan frissül a dátum, az idő, a hírek, az időjárás, illetve az RSS hírcsatornák idő alapú tájékoztatást nyújtanak, míg a Google Térkép megmutatja a látnivalókat, például éttermeket, könyvesboltokat. Építhetőek egyéni útvonalkereső térképek is, hogy a látogatók könnyebben eligazodjanak a létesítményen belül, illetve az összes modul testreszabható, továbbá létrehozható egy egyedi felület, ami magában foglalhatja az arculati elemeket, mint például a lógót, a színeket, evvel segítve a márkaépítést.

WayPoint interaktív útvonal kereső megoldás

MeetingMinder

Interaktív terem-kijelző Megnézné az időjárás előrejelzést, vagy az épület interaktív térképét böngészné, vagy lefoglalná a termet? Ezt mind megteheti a MeetingMinder segítségével. Megjelenítheti a terem foglaltsági állapotát, továbbá saját Digital Signage tartalmat is ezzel a sokoldalú szoftverrel. A MeetingMinders szoftverek megjelenítik a már meglévő teremfoglalásokat, és képes pár érintéses megoldást biztosítani új terem foglalás létrehozására. A terem foglaltsága egy pillantással felmérhető, hiszen a képernyőn el-helyezett kijelző ZÖLDEN világít, ha a terem szabad és PIROSAN, ha foglalt.

MeetingMinder interaktív terem-kijelző