Információs terminálok (kioszkok)

Információs terminál

Egyre gyakrabban találkozni áruházakban, hotelekben vagy akár az utcán is információs terminálokkal (kioszkokkal). Viszonylag csekély beruházásért cserébe, a leghatékonyabb célzott ajánlatokkal láthatjuk el potenciális ügyfeleinket, de akár saját virtuális üzletet is nyithatunk kioszk használatával, így akár megspórolhatjuk a magas bérleti díjakat. Képzeljünk el pl. egy vidéki kisebb plázát, vagy áruházat, ahol van valamekkora kereslet, de nem akkora, hogy képes legyen jövedelmezően ellátni egy teljes boltot, és annak személyzetét, akkor a kioszk egy ideális választás. Egy másik felhasználási mód lehet, hogy különböző szolgáltatások ellátására állítanak üzembe ilyen készülékeket. Egyes boltokban például fényképkidolgozó kioszkokat alkalmaznak sőt, néhány cég olyan készülékeket üzemeltet, melyek képesek a digitális kamerákra rögzített fotók utómunkáit is ellátni (vörös szem eltávolítás, nagyítás, vágás), majd a képeket kinyomtatni.

Internetező és ATM kioszkokat is egyre gyakrabban láthatunk vásárlásaink során, melyek már évek óta elterjedtek. A vásárló hitelkártyáját használva veheti igénybe a kioszk által nyújtott szolgáltatásokat, gyakran a nap 24 órájában. Természetesen ezek a kioszkok üzembe helyezései költségesek, de gyorsan megtérülhetnek, ha jól választottuk meg a helyét.

A jövőben a kioszkok még inkább elterjedhetnek, sőt ma már videokonferencia hívások lebonyolítását is lehetővé teszik.

A kioszkok felbecsülhetetlen értékű részét képezik a jelen információs korának…

Információs terminál

A számítógépes kioszk egyértelmű választás, ha digitális információ, vagy szolgáltatás automatikus és hatékony eljuttatásáról van szó. Ha nem rendelkezik sok információval, vagy tapasztalattal az önkiszolgáló kioszkokat illetően, akkor is többet tud mint gondolná. A kioszk lehetővé teszi kérdések feltételét, segít tájékozódni egy áruházban, online tranzakciókat intézhet a segítségével.

A kioszkok felettébb hasznosak, és sok felesleges emberi interakciótól megkímélheti a vásárlókat. Ezzel gyorsabb, zökkenőmenetesebb ügyfélmozgást érhet el úgy, hogy közben kevesebb alkalmazottat kell foglalkoztatnia. Ha ügyfélszolgálati célokra használja a kioszkot, akkor ügyfeleit pár pillanat alatt a megfelelő munkatárshoz irányíthatja, így az alkalmazottai sokkal inkább a tényleges feladataikra koncentrálhatnak az ügyfélszolgálati teendők helyett. Gyakorlatilag nem létezik olyan terület, ahol egy kioszk ne lenne használható.

A technológiát illetően egy kioszk szinte teljesen megegyezik egy számítógéppel. Az érintőképernyős kioszkok általában egy vezérlőegységgel és egy érintés érzékeny LCD kijelzővel működnek. Az érintőképernyőnek köszönhetően a használata egyszerű, és kézenfekvő. Az ügyfél kiválasztja hova szeretne menni, miről szeretne bővebb információkat látni stb. majd a megfelelő ponton megérinti a képernyőt, az egyedi szoftver pedig megjeleníti a kért információt.

Információs terminál

A technikai fejlődésnek köszönhetően a mai kioszkok már inkább az érintőképernyőt részesítik előnyben, a hagyományos egér billentyűzettel szemben. Ennek köszönhetően a képernyők még több intuitív megoldást tesznek lehetővé, ráadásul még annyi számítástechnikai előképzettségre sincs szükség, mint eddig.

A legtöbb kioszk projekthez szükséges a szoftveres összetevő is nem csak a hardveres, de sok olyan gyártó létezik, aki komplett megoldásokra specializálódott.

Az információs kioszkok, melyeket régebben csak a modernebb múzeumokban lehetett látni, ma már egyáltalán nem számítanak luxuscikknek. A napjaink társadalmában már egyáltalán nem ilyen kirívó egy-egy információs kioszk, így telepítésük bárhol megoldható.

Az interaktív kioszkok igen értékes elemei lehetnek egy vállalat mindennapi életének. Hatékonyan, és megbízhatóan közvetítik az információt az alkalmazottaknak, tulajdonosoknak, ügyfeleknek, vagy a leendő vevőkörnek egyaránt.

Egy esettanulmány (példa) az információs kioszk hatékonyságáról egy hotelben történő használat során:

A hotelekben használt kioszkok általában olyan érintő képernyős kioszkok, melyek megkönnyítik a hozzáférést a hotel információihoz, helyi információkhoz, és idegenforgalmi látványosságokhoz. Ezek a készülékek sokat javíthatnak az ügyfelek kiszolgálásán. A szállodai kioszkokat úgy tervezik meg, hogy élénk mégis személyre szabottak legyenek, és illeszkedjenek a hotel stílusához. Mind külsőleg, mind szoftveresen a szálloda stílusához igazíthatóak.

Ezek az információs pontok, a következő információkat tehetik elérhetővé vendégei számára:

Információs terminál

 • Érkezési sorrend
 • Taxifoglalás
 • Kijelentkezés
 • Az étterem étlapja
 • Asztalfoglalás az étterembe
 • Helyi szórakozási lehetőségek
 • A helyi tömegközlekedési eszközök
 • Szobák minősítése
 • Sportolási lehetőségek
 • Vásárlói elégedettség felmérése/olvasása
 • Fizetett hirdetések

 
 

Információs terminál (kioszk) multitouch szoftvereink

Omnitapps box

Omnitapps Business Multi-touch Csomag

Omnitapps egy teljesen testreszabható multitouch szoftvercsomag. Olyan professzionális alkalmazásokat tartalmaz, melyekkel egyedi módon prezentálhatja termékeit, szolgáltatásait. Megjelenítheti (termék)képeit (YouTube) videóit, brossúráit sőt weblapjait is multitouch környezetben, vagy termékeire terelheti a vásárló figyelmét az interaktív játékok segítségével. A legújabb alkalmazásokat megtekintheti az alábbi honlapon.

www.multitouch-software.com

Speciális megoldások

 • Útkeresés:Az OmniTapps bemutatta a legújabb Multitouch útkereső szoftverét, mely az ISE (a világ leglátogatottabb professzionális AV és elektronikai kiállítása) látogatóit segítette a tájékozódásban. A kezelőfelületet amennyire lehetett leegyszerűsítették, azonban az ExpoCAD Floorplan integrálása tette kihívássá a fejlesztők számára a feladatot. Az összes adat, többek között a standok méretei és elhelyezkedése, mind az ExpoCAD adatbázisából származnak.
 • Videofal:A legújabb trendekre alapozva az OmniTapps fejlesztőcsapata 1×2-es és 1×3-as multitouch-képes videofalakat épített. A falak az OmniTapps standon voltak kiállítva. A kiállított falakon több alkalmazás futott, több különböző tartalommal, melyet egyszerre akár négy személy is kezelhetett.

Omnitapps Multitouch Szofver Megoldások

Jelmagyarázat:

test
Professzionális
 • Fekvő / portré / asztali / videófal módok
 • Extra alkalmazások
 • Egy vagy több böngésző párhuzamos megjelenítése (OmniTouchBrowser és OmniWebViewer)
 • Professzionális és Asztali konfigurációk is futtathatók
  test
Asztali (desktop)
 • Kizárólag fekvő / portré módok
 • Egy böngésző jeleníthető meg (OmniTouchBrowser)
 • Asztali konfigurációk futtathatók
omnimediawall


OmniMediaWall
Prezentáljon képeket, YouTube videókat, PDF állományokat, képeket multi-touch környezetben.

omnislider


OmniSlider
Lapozzon a képek között az okostelefonoknál már megismert gesztusok segítségével.

omnimarker


OmniMarker
Segítségével érintésérzékeny markereket helyezhet el a képeken. A markerek tartalmazhatnak PDF állományokat, képet és videót egyaránt.

omnirequest


OmniRequest
Érintésérzékeny brossúra szelektor. A látogató kiválaszthatja melyik brossúrát szeretné megtekinteni, de el is küldetheti magának (pl. USB, E-mail)

omnipuzzle


OmniPuzzle
Interaktív érintésérzékeny puzzle játékkal szórakoztathatja ügyfeleit, miközben cége fontos adatokkal gazdagodik.

omniquiz


OmniQuiz
Látogatói érintésérzékeny kvízjátékot játszhatnak, miközben Ön fontos információkat gyűjthet.             

omniShuffle


OmniShuffle
Interaktív érintésérzékeny shuffle játékkal szórakoztathatja ügyfeleit, amely teljes mértékig testreszabható.

omnimatch


OmniMatch
Interaktív párosító játék 1-4 játékos részére, melyet saját képeivel tölthet fel. A megfelelő képet kell a megfelelő kategóriával párosítani.

omniVideoJukebox


OmniVideoJukeBox
Prezentálja videóit interaktív, érintésérzékeny felületen. Így ügyfele könnyedén kiválaszthatja a számára érdekes videókat.

omnidrawonvideo


OmniDrawOnVideo
Multi-touch képes videoprezentáló alkalmazás. Az érdekes pontok, területek megjelölhetők és elmenthetők a videón.

omnitickertape


OmniTickerTape / Menu
Segítségével RSS adatfolyamot, vagy saját szöveget jeleníthet meg. A menü teljesen testreszabható, a megjelenítendő alkalmazások kiválaszthatók.

omniwelcome


OmniWelcome
Fogadja látogatóit nevük és cégük logojának feltüntetésével. A képernyő megérintése után a látogató a főmenübe kerül.

omnimap


OmniMap
Segítségével markereket helyezhet el a Google Map-on, a markerekhez információt, képeket, videókat csatolhat .

omniweb


OmniWebViewer
Egyszerre több weboldal is megjeleníthető a segítségével, beépített képernyő-billentyűzettel. Egyedülálló megoldás a piacon.

omnitouch


OmniTouchBrowser
Internetböngésző képernyő-billentyűzettel. Így nem szükséges külön perifériákat csatlakoztatni/beépíteni.

test


Ingyenes Teszt
Ezzel az online alkalmazással vizualizálhatja az érintéseit az érintőképernyőn. Az alkalmazás letölthető az Omnitapps honlapjáról.

omnitimeline


OmniTimeLine
Idővonalas prezentációt tesz lehetővé. A menüket Ön hozhatja létre, megmutathatja projektjei alakulását, cége fontosabb fejlődési fázisait.

test


OmniMemo
Klasszikus memóriajáték, mely kihasználja a szoftver adta multitouch lehetőségeket. Egyszerre akár 1-4 ember is játszhatja.